Appelsiinimisu sopii hyvin pääsiäisen juhlapöytään. Misussa käytettävä appelsiinisiirappi on todella helppotekoinen ja sitä voi käyttää myös esim. rahkajälkiruuissa.
APPELSIINIMISU 4.lle
1 prk (250g) laktoositonta mascarpone-juustoa
1 dl laktoositonta kuohukermaa
1 dl laktoositonta kreikkalaista jugurttia
2 tl vaniljasokerita
3 rkl appelsiinisiirappia
1-2 kaurakeksiä/annos
1 rkl appelsiinisiirappia/annos
1. Valmista ensin appelsiinisiirappi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, jugurtti ja vaniljasokeri.
4. Lisää joukkoon appelsiinisiirappi muutaman kerran kevyesti sekoittaen.
5. Murenna annosmaljojen pohjalle kaurakeksit. Lisää päälle 1 rkl appelsiinisiirappia.
6. Lusikoi mascarponeseosta keksimurujen päälle.
7. Lisää halutessasi annoksen pinnalle appelsiinisiirappia ja rouhittua gluteenitonta valkosuklaata, esim. Panda.
Appelsiinisiirappi
2 appelsiinin mehu (ilman hedelmälihaa)
1 appelsiinin kuoriraaste
0,5 dl sokeria
1. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuoriosa.
2. Purista appelsiinit
3. Laita kattilaan appelsiinimehu, kuoriraaste ja sokeri.
4. Keitä n. 20 min.
On kyllä ihanan keväinen jälkiruoka! Tuo siirappi sopisi varmaan hyvin myös johonkin pääsiäisteemaiseen drinksuun tai mocktailiin. Pitää ehkä kokeilla!
VastaaPoistaKiitos! Hyvä idea käyttää siirappia drinkin tai mocktailin maustamiseen. Täytyypä kokeilla itsekin!
PoistaHyvää pääsiäistä!