PORKKANA-FETAJUUSTOPIIRAS


Herkullinen porkkana-fetajuustopiiras sopii niin arkeen kuin juhlaan. Piiraan voi tarjota kylmänä tai lämpimänä. Erittäin maittavaa piiras on tuoreen appelsiinin kanssa tarjottuna.

Tattarijauhon voit korvata vehnäjauhoilla.

PORKKANA-FETAJUUSTOPIIRAS

Pohja
100g laktoositonta voita
2 dl tattarijauhoa
1 keltuainen
0,5 dl kylmää vettä

Täyte
2 dl laktoositonta kermaa
2 munaa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl hunajaa
1 dl laktoositonta juustoraastetta, esim. Valion mozzarella
4 porkkanaa
1 dl laktoositonta fetajuustoa

1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
2. Lisää kylmää vettä sen verran, että muodostuu taikinapallo. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin väh. 30 min.
3. Kuori ja suikaloi porkkanat. Esikeitä 10 min.
4. Voitele vuoka (10x36).Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös pyöreää vuokaa.
5. Vatkaa täytteen kerma ja munat sekaisin, lisää mausteet ja juustoraaste.
6. Laita porkkanasukaleet ja fetajuusto piiraan pohjalle. Lisää kerma-munaseos.
7. Paista 200 C, 25-30 min.

Kommentit