PARSAKAALIKEITTO


Parsakaalikeitto on yksi minun suosikkikeitoista. Se valmistuu todella nopeasti ja on herkullista myös lämmitettynä. Voit korvata kaurakerman normaalilla kermalla.
Nauti keitto raejuuston ja paahdettujen auringonkukansiemenien kanssa.

PARSAKAALIKEITTO 4:lle

300 g parsakaalia
1 sipuli
2 dl vettä
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
2,5 dl kaurakermaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
(0,5 tl suolaa)


1. Kuori ja pilko sipuli ja paloittele parsakaali. Pane ainekset kattilaan ja lisää vesi. Murustele kasvisliemi ja murskaa kuorittu valkosipulinkynsi ainesten sekaan.
2. Keitä kannen alla, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
3. Ota kattila liedeltä, soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kaurakerma.
4. Kuumenna keitto ja lisää joukkoon mustapippurirouhe.

Paahdetut auringonkukansiemenet

1 dl auringonkukan siemeniä

1. Laita kuivalle pannulle siemenet ja paahda, kunnes siemenet saavat hieman väriä.

Kommentit