INKIVÄÄRI-APPELSIINIPERUNAT



Inkivääri ja appelsiini maustavat perunoita loistavalla tavalla. Inkivääri-appelsiiniperunat ovat herkullisia sellaisenaan tai tarjottuna esim. paistetun kalan kanssa.

INKIVÄÄRI-APPELSIINIPERUNAT 4:lle

5-6 keskikokoista perunaa
1 sipuli
2 rkl appelsiinin mehua
1 appelsiinin kuorisuikaleita
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Kuori pestyn appelsiin kuoresta ohuita kuorisuikaleita kuorimaveitsellä. Suikaloi veitsellä pienemmiksi. Purista appelsiinin mehu.
2. Kuori ja raasta tuore inkivääri.
3. Kuori ja suikaloi sipuli.
4. Sekoita mehu, kuorisuikaleet, öljy, hunaja ja mausteet keskenään.
5. Pese (ja kuori) ja lohko perunat. Lisää perunalohkot ja sipulisuikaleet mausteseokseen ja sekoita.
6. Kumoa perunalohkot vuokaan.
7. Paista 200 C, 30-35 min. Sekoita perunoita välillä paistamisen aikana.




Kommentit