SITRUUNAVAAHTO



Sitruunavaahto - herkkujen herkku. Raikas jälkiruoka maistuu taivaalliselta sellaisenaan tai suklaakakun kanssa. Se sopii erinomaisesti myös kakkujen täytteeksi.


SITRUUNAVAAHTO 3-4:lle

2 liivatelehteä
0,5 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
2 munaa
0,75 dl sokeria
1,5 dl laktoositonta kuohukermaa

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Pese sitruuna hyvin ja raasta puolikkaan sitruunan verran kuoriraastetta. Purista mehu.
3. Erota munien valkuaiset ja keltuaiset erillisiin kulhoihin,
4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeahksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste.
6. Kuumenna tilkka vettä (2 rkl), purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita kuuman veden sekaan. Lisää liivateseos munasokerivaahtoon.
7. Kääntele kermavaahto munasokerivaahdon sekaan nostellen.
8. Kääntele valkuaisvaahto seokseen nostellen.
9. Annostele annosmaljoihin.
10. Anna hyytyä väh. 4 h ennen tarjoilua.

Kommentit