SIENI-LINSSIPYÖRYKÄT


Sain tämän maukkaan herkkupyöryköiden ohjeen tyttäreltäni. Nämä kasvispyörykät kätkevät sisäänsä herkkusienien ja linssien lisäksi pinaattia.

Pyörykät voi valmistaa myös paistinpannulla ja taikinasta voi muotoilla myös pihvejä.


SIENI-LINSSIPYÖRYKÄT 12-15 kpl

250 g herkkusieniä
1 sipuli
2 dl baby-pinaattia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1,5 dl kypsiä punaisia tai vihreitä linssejä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl maapähkinävoita tai tahinia
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 dl maissijauhoa

1. Pilko sienet ja sipuli. Paista pilkottuja sieniä pannulla ilman öljyä keskilämmöllä, kunnes vesi on haihtunut.
2. Lisää sienten sekaan pilkottu sipuli ja valkosipulimurska. Paista 5-10, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
3. Lisää soijakastike. Revi pinaatti pienemmäksi ja lisää sienten sekaan. Anna kypsyä.
4. Murskaa kypsät linssit esim. haarukan avulla kulhossa. Lisää linssien sekaan sieniseos, sekä maissijauhot, maapähkinävoi, makea chilikastike ja mustapippurirouhe. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyörykät. Paista 200 C, 15-20 min.


Kommentit