RUNEBERGIN KÄÄRETORTTU


Tänä vuonna rullasin Runebergin tortun kääretortun muotoon. Herkulliselta maistuu se näinkin! Kääretorttu on perinteistä Runebergin torttua huomattavasti kevyempi vaihtoehto ja valmistuu nopeasti.

RUNEBERGIN KÄÄRETORTTU

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (200g)  maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
2 rkl laktoositonta kermaa
1 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Lisäksi: 2 dl vadelmahilloa

Kuorrute:
0,75 dl tomusokeria
1-2 tl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos taikinaan varovasti nostellen.
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 225 C, 10 min.
4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjapaperi.
5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Levitä hillo tuorejuustolevitteen päälle.
6. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.





Kommentit