Päätin kokeilla, miten raastetusta omenasta pystyisi tekemään pyöryköitä. Kauniita niistä ei oikein tullut mutta sitäkin herkullisempia. Seuraavalla kerralla kokeilen tavallisen kerman sijaan kookoskermaa.
OMENAPYÖRYKÄT
2 omenaa
1 dl laktoositonta kermaa
1,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl mantelijauhoa
1 tl kanelia
2 rkl sokeria
1. Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauho, kaneli ja sokeri kerman sekaan. Anna seoksen turvota hetken.
2. Kuori ja raasta omenat. Sekoita raaste kaurahiutale-kermaseokseen.
3. Pyörittele massasta pyörykät ja paista 200 C, 20 min.
4. Tarjoa lämpimät omenapyörykät esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!