LIHAPULLAPELTI



Helppo ja nopeatekoinen lihapullapelti on superherkullista. Kaikki ainekset uunipellille tai uunivuokaan ja uuniin. Lihapullien kaveriksi voit valita mitä tahansa lempivihannneksia.

LIHAPULLAPELTI 4:lle

Lihapullat:
1 dl vettä
1,5 dl kaurahiutaleita
400 g naudan jauhelihaa
1,5 tl suolaa
1 tl paprikaa
1 tl mustapippurirouhetta

Lisäksi:
2 punasipulia
2 paprikaa, joista puolikas suikaleina päällimmäiseksi
2 viipaletta paahtoleipää
3 rkl öljyä
1,5 tl suolaa
1 pkt (100g) fetajuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja öljymarinadissa (esim. Apetina)
1-2 tl kuivattua basilikaa


1. Sekoita vesi ja kaurahiutaleet. Anna turvota pari minuuttia.
2. Lisää joukkoon jauheliha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kuori ja suikaloi sipulit, sekä pese ja suikaloi paprikat. Siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille tai uunivuokaan.
4. Revi paahtoleipäviipaleet sipuleiden ja paprikoiden päälle. Pirskottele pinnalle öljyä ja mausta suolalla.
5. Muotoile lihapullat ja asettele ne ainesten päälle. Murustele fetajuusto ja valuta öljymarinadi ainesten päälle. Lisää vielä paprikasuikaleita ja kuivattua basilikaa päällimmäiseksi.
6. Paista 200 C, 25-30 min, kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Ripottele kypsän lihapullapeltin päälle maustettua crème fraîchea.

Maustettu crème fraîche

1 prk laktoositonsta crème fraîchea
1 tl sinappia
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.


Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!