SITRUUNAINEN SUKLAAKÄÄRETORTTU



Sitruuna ja suklaa sopivat täydellisesti toisilleen - oikea herkkupari. Kääretorttu sopii niin kahvipöydän kuin juhlien tarjottavaksi.

SITRUUNAINEN SUKLAAKÄÄRETORTTU

4 munaa
1,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoitellen.
3. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Paista 200 C, n. 10 min, uunin keskitasolla.
5. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjapaperi.

Täyte:

1,5 dl laktoositonta kuohukermaa
1 prk (200g) laktoositonta sitruunatuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria

1. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
2. Sekoita vaahdon joukkoon sitruunatuorejuusto ja tomusokeri.
3. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle. Kääri rullalle.

Kommentit