LAKKALIKÖÖRI-PANNACOTTA


Alunperin pannacottaan oli tarkoitus käyttää Baileys-kermalikööriä mutta sen puuttuessa valikoitui lakkalikööri maustamaan pannacottaa. Ja hyvin lakkalikööri sopii pannacottaan.
Voit valmistaa pannacotan jo edellisenä päivänä.

LAKKALIKÖÖRI-PANNACOTTA 3-4:lle

1,5 liivatetta
3 dl laktoositonta kuohukermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl lakkalikööriä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmää veteen.
2. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja lakkalikööri. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
3. Lisää vaniljasokeri. Ota kattila pois liedeltä.
4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kattilaan. Sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet.
5. Kaada seos yhteen isompaan tai pienempiin annosmaljoihin.
6. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh 4 h.

Ripottele pinnalle esim. valkoista suklaata ja pakastekuivattua mustikkaa.

Kommentit