BATAATTILETUT


Bataattiletut tuovat vaihtelua perinteisiin lettuihin. Bataatti tuo mukavaa mehevyyttä lettuihin. Nämä herkut maistuvat niin suolaisen kuin makean täytteen kanssa. Bataattisoseen voit tehdä itse tai ostaa valmiina.
Tarjoa bataattiletut ricottajuuston, puolukkahillon ja pekaanipähkinä-kauramurun kanssa.

BATAATTILETUT n. 30 kpl

2 dl bataattisosetta (1 pieni bataatti)
3 dl maitoa tai kauramaitoa
1 tl suolaa
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

1. Jos teet soseen itse, niin kuori ja pilko bataatti. Keitä kypsäksi ja soseuta sauvasekoittimella.
2. Sekoita kulhossa kaikki ainekset sekaisin.
3. Anna taikinan turvota n. 0,5 h jääkaapissa.
4. Paista letut joko lettupannulla tai paistinpannulla tilkassa öljyä.

Pekaanipähkinä-kauramuru

0,5 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl muscovado-sokeria tai fariinisokeria
1 rkl voita

1. Rouhi pähkinät.
2. Laita paistinpannulle voi sulamaan, lisää joukkoon kaurahiutaleet ja pähkinärouhe. Kuullota koko ajan sekoittaen, kunnes kaurahiutaleet saavat hiukan väriä ja voi on imeytynyt.
3. Lisää seokseen sokeri. Kuullota vielä n. 5 min.
4. Levitä seos jäähtymään leivinpaperin päälle.




Kommentit