MUSTIKKA-SITRUUNAHYRRÄT


Juhlista itsenäisyyspäivää superherkullisilla mustikka-sitruunahyrrillä. Hyrrät valmistuvat todella nopeasti ja kätevästi valmiista voitaikinalevyistä, sitruunatuorejuustosta ja mustikoista.

MUSTIKKA-SITRUUNAHYRRÄT 12 kpl

2 kpl valmista voitaikinalevyä (esim. Myllyn Paras)
0,5 prk sitruunatuorejuustoa
0,5 dl pakastemustikoita

1. Nipistä kaksi sulanutta voitaikinalevyä pitkältä sivulta yhteen ja kauli levy hieman ohuemmaksi.
2. Levitä levyn päälle sitruunatuorejuusto ja pakastemustikat.
3. Rullaa levy pitkältä sivulta rullalle kääretortun tapaan.
4. Leikkaa rullasta n. 2 cm paksuisia viipaleita.
5. Aseta viipaleet muffinsivuokiin.
6. Paista 200 C, 20 min. (Voit halutessa voidella hyrrät kanamunalla ennen paistamista).
7. Irrota jäähtyneet hyrrät muffinsivuoista.
8. Koristele jäähtyneet hyrrät sokerikuorrutteella.

Sokerikuorrute

1 dl tomusokeria
1-2 tl vettä

1. Laita sokeri kulhoon ja lisää vettä tipoittain, kunnes seos on kiinteää ja notkeaa.
2. Laita kuorrute pieneen ja vahvaan muovipussiin (esim. Minigrip). Leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois.






Kommentit