LAKRISAL-JOULUPIPARIT


Tässä ohjeessa perinteinen piparitaikina maustetaan Lakrisal-jauheella. Tuloksena on hentoisen herkullinen laku-salmiakkimaku.

Vielä ehdit leipomaan täksi jouluksi!

LAKRISAL-JOULUPIPARIT

125 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
0,75 dl siirappia
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 Lakrisal-pötkö jauhettuna

1. Jauha Lakrisal jauheeksi, esim. huhmareessa.
2. Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja Lakrisaljauhe kattilassa. Jäähdytä seos.
3. Sekoita joukkoon muna. Lisää joukkoon vehnäjauho+sooda-seos. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei pipareiden rapeus kärsi.
4. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
5. Kauli taikina  jauhotetulla alustalla n. 3 mm levyksi. Ota muotilla kakkuja ja nosta ne lastalla leivinpaperille.
6. Paista 200 C, 5-8 min.

Samankokoiset piparit kannattaa aina paistaa samalla pellillä.

Kommentit