Tässä ohjeessa perinteinen piparitaikina maustetaan Lakrisal-jauheella. Tuloksena on hentoisen herkullinen laku-salmiakkimaku.
Vielä ehdit leipomaan täksi jouluksi!
LAKRISAL-JOULUPIPARIT
125 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
0,75 dl siirappia
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 Lakrisal-pötkö jauhettuna
1. Jauha Lakrisal jauheeksi, esim. huhmareessa.
2. Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja Lakrisaljauhe kattilassa. Jäähdytä seos.
3. Sekoita joukkoon muna. Lisää joukkoon vehnäjauho+sooda-seos. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei pipareiden rapeus kärsi.
4. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
5. Kauli taikina jauhotetulla alustalla n. 3 mm levyksi. Ota muotilla kakkuja ja nosta ne lastalla leivinpaperille.
6. Paista 200 C, 5-8 min.
Samankokoiset piparit kannattaa aina paistaa samalla pellillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!