FENKOLIKEITTO


Fenkolia tulee käytettyä ruuanlaitossa aivan liian vähän. Fenkolikeitto valmistuu todella nopeasti ja helposti. Kerma pehmentää fenkolin lakritsaista makua loistavalla tavalla. Keitto sopii vallan mainiosti myös juhlien alkuruuaksi.

FENKOLIKEITTO 2:lle

2 isohkoa fenkolia
1 sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl laktoositonta kuohukermaa
Ripaus mustapippuria

1. Lohko fenkolit neljään osaan, poista kanta. Suikaloi ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuori ja pilko sipuli.
3. Kuullota fenkoleita tilkassa öljyä n. 10 min, lisää joukkoon pilkottu sipuli ja kuullota vielä viitisen minuuttia.
4. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä 5 min.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kerma ja mustapippurirouhe. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi.

Ripottele keiton pinnalle mustapippurirouhetta, kuivattua oreganoa ja sitruunakuoriraastetta.

Kommentit