PESTO-TOMAATTIPIIRAS


Nopeasti valmistuva piiras, jossa pohjana käytetään paahtoleipäviipaleita. Pesto ja tomaatti sopivat loistavasti yhteen. Herkullinen piiras sopii suolaiseksi tarjottavaksi niin kahvipöytään kuin iltapalallekin.

PESTO-TOMAATTIPIIRAS

Pohja: 10 kpl paahtoleipäviipaleita
Voita

Täyte:
5-7 kpl kirsikkatomaatteja
1 rasia (200g) laktoositonta valkosipulituorejuustoa
1 dl laktoositonta crème fraîchea
1 muna
1-2 rkl pestokastiketta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (18cm) leivinpaperilla.
2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kauli kaulimella viipaleet yksitellen ohuemmiksi.
3. Voitele viipaleet kevyesti voilla toiselta puolelta.
4. Asettele viipaleet tiiviisti limittäin vuoan pohjalle ja reunoille (n. 1,5 cm)
5. Sekoita keskenään tuorejuusto, crème fraîche, muna, pestokastike ja mausteet.
6. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne vuokaan leipäviipaleiden päälle. (Jätä muutama puolikas koristeeksi piiraan pinnalle.)
7. Levitä tuorejuustoseos tomaattien päälle ja asettele muutama tomaatin puolikas seoksen päälle.
8. Paista 200 C, 15-20 min.

Ripottele pinnalle paahdettuja ja rouhittuja cashew-pähkinöitä!

Kommentit