LOHIKEITTO


Kermainen lohikeitto sopii niin arkeen kuin juhlapöydän tarjottavaksi. Keitossa käytetty fenkoli sopii täydellisesti lohen kumppaniksi. Fenkolin toki voi jättää poiskin. Lohikeiton herkulliseksi kyytipojaksi sopii ruisleipä.

LOHIKEITTO

500 g lohta ilman nahkaa
1 sipuli
1 pieni fenkoli
1 porkkana
5 dl kalalientä (kalaliemikuutiosta tehtyä)
5 perunaa (kiinteä)
2 rkl laktoositonta voita
1 laakerinlehti
Puolenkymmentä kokonaista maustepippuria
2 dl laktoositonta kermaa
0,5 tl suolaa
Tuoretta tilliä

1. Poista lohesta ruodot ja kuutioi lohi.
2. Liota kalaliemikuutio kiehuvaan veteen.
3. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja fenkoli. Kuullota kasviksia voissa kattilassa n. 10 min. Kuori ja kuutioi perunat kasvisten kuullotuksen aikana.
4. Lisää kasvisten joukkoon mausteet, kalaliemi ja perunakuutiot ja keitä n. 10 min, kunnes perunat ovat kypsiä.
5. Lisää joukkoon lohikuutiot ja kerma. Anna kiehahtaa. Halutessasi voi lisätä tillisilpun keittoon tai ripotella sitä annoksen päälle.






Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!