GRANAATTIOMENA-SUKLAAKAKKU


Juhlista isänpäivää ihanan pehmeällä suklaakakulla, jossa granaattiomenan happamat siemenet taittavat suklaan makeutta maukkaalla tavalla. Granaattiomenan ja suklaan kaverijoukkoon sopii täydellisesti suklaamousseen lisätty appelsiininkuoriraaste.

GRANAATTIOMENA-SUKLAAKAKKU

Pohja

1 pss Mini Domino -keksejä (99g)
25 g laktoositonta voita

1. Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (18cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita keksimurut sulan voin sekaan.
2. Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajan.

Suklaamoussetäyte

1 levy laktoositonta maitosuklaata (esim. Brundberg)
2 dl laktoositonta kuohukermaa
2 liivatetta
1 appelsiinin kuoriraaste
3 rkl appelsiinimehua

Päälle

1 granaattiomenan siemeniä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 min.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Lisää hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste sulan suklaan joukkoon.
4. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto hieman jäähtyneen sulan suklaan joukkoon.
5. Kuumenna mehu, purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan appelsiinimehuun.
6. Sekoita liivateseos suklaa-kermaseokseen.
7. Kaada suklaa-kermaseos vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 3h, mielellään seuraavaan päivään.
8. Ripottele granaattiomenan siemenet kakun pinnalle.



Kommentit