BANAANIMUFFINSIT



Helpot banaanimuffinsit ovat herkullisia sellaisenaan. Juhlavamman version saat, kun kuorrutat ne mansikanmakuisella kerma-rahkavaahdolla.

BANAANIMUFFINSIT 10 kpl

1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua laktoositonta voita
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl laktoositonta kevytmaitoa
2 banaania (mitä tummempi, sitä parempi)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vaahdota muna ja sokeri.
3. Sekoita joukkoon muna-sokerivaahdon sekaan vuorotellen sulaa voita, jauhoseosta ja maitoa.
4. Survo banaanit ja sekoita taikinan joukkoon.
5. Jaa taikina muffinsivuokiin.
6. Paista 200 C, 15-18 min.

Mansikanmakuinen kerma-rahkavaahto

1,5 dl laktoositonta kuohukermaa
1 prk mansikkarahkaa, esim. Valio
2 tl sokeria

1. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi,
2. Sekoita rahka ja sokeri vaahdon sekaan.
3. Lusikoi tai pursota kerma-rahkavaahtoa muffinsien päälle

Kommentit