VALKOSUKLAINEN PÄÄRYNÄ-POPCORNKAKKU



Tämän kakun pohjassa käytetään jauhojen tilalla popcorneja. Suolainen popcorn sopii todella hyvin valkosuklaan pariksi. Päärynän pehmeys korostuu mukavasi valkosuklaan ja popcornin avulla. Päärynän tilalla voi käyttää esim. säilykepersikkaa.

VALKOSUKLAINEN PÄÄRYNÄ-POPCORNKAKKU

Pohja

1 l mikropopcorneja
50 g voita
200 g valkosuklaata

Täyte

4 liivatelehteä
0,5 dl päärynämehua
1,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk mascarponejuustoa
1,5 dl päärynäsosetta esim. Bonne
1 päärynä
2 rkl sokeria

1. Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan (30cm) pohjalle.
2. Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa. Anna sulaa miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja lisää popcornit suklaasulan joukkoon.
4. Levitä popcornseos vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
5. Laita likoamaan liivatteet kylmään veteen 5-10 min.
6. Sekoita keskenään mascaronejuusto, päärynäsose ja sokeri.
7. Vaahdota vaniljakastike erillisessä kulhossa. Kuori ja pilko päärynä.
8. Kuumenna päärynämehu kiehuvaksi ja liota sen joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita se mascarponeseokseen.
9. Nostele seoksen joukkoon vaniljavaahto ja päärynänpalat.
10. Levitä seos pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele esim. raastetulla valkoisella suklaalla ja kuivatulla tai tuoreella sitruunamelissalla.


Kommentit