TÄYTETTY MYSKIKURPITSA



Täytetty myskikurpitsa on täydellinen Halloween-herkku. Myskikurpitsan maku on todella pehmeä ja sitä voi täyttää monella eri tavalla. Todella ruokaisan version saa, kun korvaa linssit jauhelihalla. Täytteen voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

TÄYTETTY MYSKIKUPRITSA

1 myskikurpitsa
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippurirouhetta

Täyte:

1 prk (380g) punaisia linssejä, esim. GoGreen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl makeaa chilikastiketta
3 rkl tomaattipyrettä
0,5 dl appelsiinimehua tai vettä
1 dl pähkinäsekoitusta rouhittuna
1 dl kuivattuja karpaloita pilkottuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua oreganoa


Pinnalle cheddarjuustoraastetta

1. Laita uuni lämpenemään 200 C. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet.
2. Tee kevyitä viiltoja kurpitsan leikkauspintaan. Hiero pintaan öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista uunin keskitasolla n. 45 min.

Täyte:
1. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä pannulla, lisää joukkoon linssit, murskatut valkosipulinkynnet, tomaattipyre, makea chilikastike ja neste. Anna hautua n. 5 min. Lisää joukkoon rouhitut pähkinät ja pilkotut karpalot ja mausteet.
2. Painele täytettä kurpitsan koloihin ja päälle. Ripottele pinnale juusroraaste ja jatka kypsentämistä vielä 10 min.

Tarjoile vihersalaatin ja makealla chilikastikkeella maustetulla turkkilaisella jugurtilla!



Kommentit