SUKLAAKAKKU


Herkullinen suklaakakku sopii erinomaisesti Halloween -herkuksi. Kakku on kaiken lisäksi gluteeniton. Se maistuu todella herkulliselta, esim. kylmän vaniljakastikkeen kanssa. Kakku sopii erinomaisesti niin arjen kuin juhlien tarjoilupöytään.

SUKLAAKAKKU

150 g laktoositonta voita tai margariinia
75 g tummaa, gluteenitonta suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl maissitärkkelystä, esim. Maizena
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Ripaus suolaa

1. Laita uuni lämpenemään 200 C. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle.
2. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää joukkkoon jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista n. 25 min uunin alatasolla.

Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria!

Kommentit