PERUNAPIZZA


Perunapizzan nimi tulee siitä, että perinteisen pizzapohjan tilalla käytetään perunaviipaleita. Täytteenä voi käyttää samoja ainesosia, mitä tavallisessakin pizzassa.

PERUNAPIZZA 2:lle

Pohja:
3 perunaa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
0,5 tl suolaa

Pizzakastike:
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 valkosipulinkynsi murkattuna

Täyte:
0,5 punaista, vihreää ja keltaista paprikaa pilkottuna
0,5 punasipulia ohuina siivuina
100 g laktoositonta juustoraastetta

1. Kuori perunat ja leikkaa ohuita perunaviipaleita. Asettele perunaviipaleet leivinpaperoidulle pellille limittäin.
2. Ripottele perunoiden päälle öljy ja suola. Paista 200 C, 20 min.
4. Sekoita pizzakastikkeen ainekset keskenään.
5. Pilko vihannekset ja raasta juusto.
6. Ota pizzapohja pois uunista, levitä pizzakastiket varovasti perunaviipaleiden päälle. Ripottele juustoraaste.
7. Levitä paprikapalat ja sipuliviipaleet juustoraasteen päälle.
8. Jatka paistamista vielä 10 min.
9. Ripottele kypsän pizzan päälle ripaus kuivattua oreganoa ja mustapippurirouhetta.


Kommentit