BATAATTIRANSKALAISET


Bataattiranskalaiset valmistuvat helposti uunissa. Rapeiksi bataattiranskalaiset saat, kun liotat bataattitikuista ylimääräisen tärkkelyksen, kuivaat ne ennen paistamista ja jauhotat ne maissitärkkelyksellä. Bataattiranskalaiset voit maustaa lempimausteillasi.

BATAATTIRANSKALAISET

2 bataattia
2 rkl maissitärkkelystä esim. Maizena
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Kuori ja pilko bataatit ranskalaisten muotoisiksi tikuiksi. Liota bataattitikkuja kylmässä vedessä 10 min. Kuivaa bataattitikut esim. pyyhkeen avulla.
2. Laita bataattitikut suureen pussiin ja lisää joukkoon maissitärkkelys. Huljuttele pussia huolellisesti, jotta maissitärkkelys levittyy ranskalaisiin.
3. Levitä tikut leivinpaperoidulle uunipellille niin, etteivät tikut ole kosketuksissa toisiinsa.
4. Pirskottele öljy ranskalaisten päälle.
4. Paista 225C 10 min, kääntele bataattitikut ja paista vielä 10 min.
5. Mausta kypsät bataattiranskalaiset suolalla ja mustapippurirouheella.

Nauti esim. chili-kermaviilikastikkeen kanssa!

Chili-kermaviilikastike

1 prk laktoositonta kermaviiliä
2 rkl makeaa chilikastiketta
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit