TOMAATTIKEITTO


Maukas ja samettisen pehmeä tomaattikeitto on todella helppotekoinen. Keitto on herkullista myös lämmitettynä eli kannattaa tehdä kerralla isompikin annos. Keitto on erinomaista myös retkieväänä. Keittoa voi maustaa, esim. tilkalla kookos- tai kaurakermaa.

TOMAATTIKEITTO 2:lle

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 rkl tuoretta basilikaa
1 tl oreganoa
1 rkl  sokeria

1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota sipuleita kattilassa tilkassa öljyä.
3. Lisää joukkoon kuoritut tomaatit liemineen. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan.
4. Lisää mausteet ja tomaattipyre. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä 30 min.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Pinnalle:
2 rkl laktoositonta mustapippurituorejuustoa
2 rkl laktoositonta turkkilaista jugurttia

1. Sekoita ainekset keskenään.


Kommentit