OMENAHILLO UUNISSA


Omenahillo uunissa valmistuu melkein varkain. Omenahilloa voi maustaa monella eri tavalla. Lisämakua saat lisäämällä esim. tuoretta inkivääriä, kardemummaa tai kanelia. Voit myös korvata osan sokerista fariinisokerilla. Normaalisti omenahillossa käytetään suhteessa sokeria: kaksi osaa omenia ja yksi osa sokeria. Jos sokeria käyttää vähemmän, pitää hillo säilöä pakastamalla.

OMENAHILLO UUNISSA

1 kg omenia
1,5 dl hillosokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
0,5 sitruunan mehu

1. Pese ja lohko omenat. Poista siemenkodat.
2. Laita omenalohkot, sokeri, raastettu inkivääri ja sitruunanmehu uunivuokaan.
3. Laita vuoka 150 asteiseen uuniin ja anna muhia 1,5 h. Sekoita välillä.
4. Kaada valmis hillo tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan. Soseuta tasaiseksi.
5. Purkita hillo pakastimen kestäviin rasioihin. Jäähdytä ja pakasta. Valmis hillo säilyy jääkaapissa n. viikon.



Kommentit