Omenapiirakka on syksyn klassikkoleivonnainen, jota voi maustaa niin kanelilla, kardemummalla tai vaniljasokerilla. Mascarponejuuston pehmeys sopii täydelliseksi makupariksi omenan kanssa. Omenan voit korvata myös marjoilla.
OMENA-MASCARPONEPIIRAKKA
Pohja
100 g laktoositonta voita
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
Täyte
250 g laktoositonta mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
Omenaa ohuina lohkoina (3-4 pienehköä omenaa)
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon kananmuna. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikina piirakkavuoan (28cm) pohjalle ja reunoille.
4. Vatkaa täytteen sokeri ja muna kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri.
5. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot pohjan päälle ja levitä mascarponejuustoseos omenalohkojen päälle.
6. Paista 200 C, 25-35 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!