Gluteenitonta leipää italialaisittain - herkullista ja helppoa. Psyllium tekee leivästä mehevän kuohkeaa. Sopii erinomaisesti tarjottavaksi myös juhlien noutopöytään.
GLUTEENITON FOCACCIA
5 dl lämmintä vettä
2 tl psylliumia
1 ps kuivahiivaa
1 dl maissijauhoja
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
Kirsikkatomaatteja
Punasipulia
Oliiveja
1 rkl oliiviöljyä
1. Sekoita lämmin veri, psyllium ja hiiva. Anna tekeytyä n. 10 min.
2. Lisää jauhot, suola ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Voitele vuoka (25x28) reilusti öljyllä. Kaada taikina vuokaan. Levitä tasaiseksi ja anna kohota 1 h.
4. Upota taikinan pintaan ainekset ja pirskottele öljyä pinnalle.
5. Paista 225 C n. 20 min, kunnes pinta saa väriä.
Ripottele leivän pinnalle tuoretta basilikaa!
Kiitos kivasta ohjeesta. Yritän kasvattaa omaa gluteenitonta reseptikirjaa jatkuvasti. Kiva myös, että nykyään on enemmän gluteenittomia vaihtoehtoja saatavilla, ihan raaka-aineista valmiisin tuotteisiin esimerkiksi kahviloissa. Mitä on psyllium?
VastaaPoistaHienoa, että olet löytänyt kivan ohjeen :) Psyllium on jänönratamon kuivatuista siemenistä valmistettua kuitupitoista jauhetta. Psylliumia käytetään yleensä gluteenittomassa leivonnassa korvaamaan jauhoista puuttuvaa sitkoa. Se on hajutonta, eikä se muuta leivonnaisten makua.
Poista