BANAANILEIPÄ




Gluteeniton ja kanamunaton banaanileipä valmistuu helposti: ainekset sekaisin, vuokaan ja uuniin. Helppo ja herkullinen leipä, joka syntyy tummentuneista banaaneista ilman sokeria. Maukasta sellaisenaan tai nauti jugurtin ja marjojen tai hedelmien kera.

BANAANILEIPÄ

4 banaania
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl balsamicoviinietikkaa

1. Kuori ja soseuta banaani haarukalla, sekoita joukkoon viinietikka.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne banaanisoseen joukkoon.
3. Voitele vuoka ruokaöljyllä ja lusikoi taikina vuokaan. Tasoita pinta.
4. Paista 200 C 40-45 min.
5. Anna leivän hieman jäähtyä, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.




Kommentit