SMOOTHIEKAKKU


Smmothieta voi vaihtoehtoisesti nauttia myös kakun muodossa. Kakku on perinteistä juustokakkua kevyempi. Mauksi voit valita saman kuin smoothiejuomassasi. Kakun makeutta voit säädellä lisäämällä tai vähentämällä hunajan määrää. Hunajan voit korvata halutessasi sokerilla.

SMOOTHIEKAKKU 8 annosta

Pohja

80 g gluteenittomia digestivekeksejä
0,5 dl mangososetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

1 banaani
100 g mansikoita
1 prk (300 g) laktoositonta turkkilaista jugurttia
4 liivatelehteä
3 rkl kuumaa vettä
2 tl vaniljasokeria
3-4 rkl hunajaa

1. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (18cm) pohjalle. Pane liivatteet likoamaan reiluun, kylmään veteen n. 10 min.
2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepusiin sisällä kaulimella tai perunanuijalla.
3. Sekoita keksimurujen joukkon mangosose. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
4. Sekoita kuoritut banaanit, mansikat, jugurtti, vaniljasokeri ja hunaja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuuman veden joukkoon.
6. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
7. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin n. 5 h tai yön yli.

Ennen tarjoilua koristele kakku, esim. pistaasipähkinöillä ja suklaamurulla.



Kommentit