PAAHDETUT KIKHERNEET



Paahdetut kiherneet ovat makoisia sellaisenaan, salaatin lisukkeeksi tai keittojen pinnalle. Maustamisessa voit käyttää haluamiasi mausteita.

PAAHDETUT KIKHERNEET

1 prk säilöttyjä kikherneitä (380g/230g)
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
1 tls paprikajauhetta

1. Valuta kiherneet ja huuhtele hyvin.
2. Levitä kikherneet esim. kahden talouspaperipalan väliin ja taputtele herneet kuiviksi. Poista kaikki irtoavat kuoret. Anna herneiden kuivahtaa vielä n. 10 min.
3. Laita uuni lämpenemään 200 C.
4. Sekoita herneiden joukkoon öljy ja levitä kikherneet tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille.
5. Paahda uunissa n. 40 min, ravistele välillä.
6. Ripottele paahtuneiden herneiden päälle haluamasi mausteet.

Herkuttele!

Kommentit