MANSIKKA-VANILJAHILLO



Makea ja herkullinen mansikka-vaniljahillo maistuu taivaallisen hyvältä paahtoleivän päällä maustamattoman tuorejuuston kanssa. Hillo sopii erittäin hyvin myös kakkujen täytteeksi. Löysin tämän helpon ohjeen Yhteishyvän ruokaosiosta.

MANSIKKA-VANILJAHILLO

1 l mansikoita
3 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
1 kpl vaniljatanko

1. Mittaa kattilaan mansikat, sokeri ja vesi.
2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Lisää vaniljansiemenet sekä tangonpalat kattilaan.
3. Keitä hilloa keskilämmöllä 10 min, välillä varovasti sekoitellen. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois lusikalla. Poista vaniljatangon palat pois hillosta.
4. Anna hillon jäähtyä kattilassa puolisen tuntia ennen purkittamista, sekoita silloin tällöin. Em. estää marjojen nousun hillon pinnalle.
5. Lusikoi hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä hillo jääkaapissa.


Kommentit