KESÄKURPITSAVUOKA



Tätä kesäkurpitsavuokaa olen tehnyt monen monta kertaa ja aina se on yhtä herkullista. Tavallisesti ripottelen vuoan pinnalle fetajuustoa murustettuna mutta nyt fetajuuston puuttuessa, korvasin sen kaurapohjaisella crème fraîche:lla. Kesäkurpitsavuoka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena liha- ja kalaruokien kanssa.

KESÄKURPITSAVUOKA

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 dl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua basilikaa
3 rkl aurikokuivatun tomaatin öljyä
0,5 sitruunan mehu

1dl kaurapohjaista crème fraîchea
3 rkl makeaa chilikastiketta
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippurirouhetta

1. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat.
2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko aurinkokuivatut tomaattiviipaleet.
3. Lado voideltuun uunivuokaan kesäkurpitsaviivaleet, pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet.
4. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja sitruunan mehu.
5. Sekoita mausteet cremè fraîchen joukkoon. Levitä seos vuokaan.
6. Paista 200 C, 30-35 min.

Nauti esim. ruisleivän kanssa!


Kommentit