ITSETEHTY LAKTOOSITON KONDENSOITU MAITO



Käytän jäätelön tekemisessä kondensoitua maitoa mutta sitä ei kaupasta löydy laktoosittomana. Laktoosittoman version tekeminen on erittäin helppoa, sen valmistamiseen tarvitaan vain laktoositonta maitoa ja sokeria.

ITSETEHTY LAKTOOSITON KONDESOITU MAITO 2,5 dl

5 dl laktoositonta täysmaitoa
2 dl sokeria

1. Mittaa ainekset pinnoitettuun kattilaan.
2. Kuumenna maito kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä niin, että näet seoksen juuri ja juuri kiehuvan.
3. Keitä 45 min, välillä sekoittaen. Maito värjäytyy kellertäväksi ja paksuuntuu hieman.
4. Poista seoksen pinnalle mahdollisesti muodostuva kalvo pois esim. siivilöimällä.
5. Purkita seos, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa

Kommentit