SIEMEN-PÄHKINÄLEIPÄ


Tämä ohje on alunperin Chocochilin ohje nimellä jauhoton siemenleipä. Tässä ohjeessa psylliumin tehtävänä leivässä on pitää leipä kasassa, koska ohjeessa ei käytetä laisinkaan jauhoja. Psyllium lisättynä nesteeseen turpoaa hyytelöksi. Psylliumia käytetään yleensä gluteenittomassa leivonnnassa korvaamaan gluteenittomista jauhoista puuttuvaa sitkoa. Voit käyttää leivässä mitä tahansa mieleisiäsi pähkinöitä ja siemeniä.

Leipä on herkullista erilaisten maustettujen tuorejuustolevitteiden kanssa ja on erittäin maistuvaa myös sellaisenaan.

SIEMEN-PÄHKINÄLEIPÄ

3,5 dl vettä
2 rkl psylliumia
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl cashew -pähkinöitä
0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1,5 tl suolaa

1. Voitele leipävuoka öljyllä.
2. Sekoita psyllium veden sekaan. Anna turvota väh. 5 min.
3. Rouhi pähkinät ja mantelit, pilko kuivatut karpalot.
4. Sekoita kuivat aineet, suola ja öljy sekaisin,
5. Kääntele joukkoon psyllium-seos. Anna taikinan seistä hetken.
6. Laita taikina vuokaan. Paista 175C, 65-70 min.
7. Kumoa jäähtynyt leipä leikkuulaudalle.

Kommentit