PORKKANAPYÖRYKÄT


Nämä kehittelemäni porkkanapyörykät ovat todella helppo- ja nopeatekoisia. Makoisat pyörykät ovat hyviä naposteltavia sellaisenaan dippikastikkeen kera tai pääruuan tapaan tarjottuna, esim. keitetyn riisin kanssa. Porkkanapyörykät sopivat vegaaniseen ruokavalioon. Gluteenittoman version saat, kun korvaat norm. kaurahiutaleen gluteenittomilla kaurahiutaleilla.

PORKKANAPYÖRYKÄT 15 kpl

2 isoa porkkanaa
1 pieni sipuli
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl currya

1. Laita kaurahiutaleet ja mausteet kookosmaidon sekaan. Seoksesta tulee kiinteä massa.
2. Raasta porkkana todella hienoksi raasteeksi. Pilko sipuli pieniksi paloiksi.
3. Sekoita porkkanaraaste ja sipulipalat kaurahiutale-kookosmaitoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
4. Pyörittele massasta pyörykät öljytyin käsin.
5. Paista 200 C, 20 min.
6. Tarjoa esim. chilillä maustetun mangokaurajugurtin kanssa.

Kommentit