MANSIKKA-KOOKOSRAAKAKAKKU LASISSA


Raakakakkua voi valmistaa myös erillisiin annosmaljoihin. Tämän herkun valmistelua täytyy vähän ennakolta suunnitella, sillä täytteessä tarvittavia cashew-pähkinöitä joutuu liottamaan vedessä väh. 4h tai mielellään yön yli. Lisäksi kookoskermapurkki pitää olla pystyasennossa jääkaapissa yön yli, jolloin varsinainen kookoskerma kertyy purkin yläosaan.

On kyllä vaivan arvoista!

MANSIKKA-KOOKOSRAAKAKAKKU LASISSA 5:lle

Pohja:

1,5 dl mantelilastuja
0,5 dl kookoshiutaleita
4 tuoretta taatelia

1. Soseuta pohjan ainekset tasaiseksi massaksi.
2. Painele seos annoslasien pohjalle. Laita lasit jääkaappiin seoksen valmistamisen ajaksi.

Täyte:

2 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl kookoskermaa (tölkin yläosaan kertynyt osa)
2-3 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä
3 dl mansikoita

1. Liota casheweita kylmässä vedessä väh. 4 h tai mielellään yön yli.
2. Sulata kookosöljy, esim. vesihauteessa.
3. Hienonna cashewit monitoimikoneella, lisää joukkoon kookoskerma ja mansikat. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Sekoita seoksen joukkoon kookosöljy ja hunaja. Maista seosta, lisää tarvittaessa hunajaa.
5. Lusikoi täyte laseihin. Laita annokset jääkaappiin muutamaksi tunniksi, väh. 4 h.
6. Koristele annokset ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla, mantelilastuilla ja kookoshiutaleilla.






Kommentit