Kääretortun voi välillä tarjota hieman erilailla. Pohja leivotaan perunajauhoista ja mantelijauhoista, jolloin se saa mukavan mehevyyden. Kuorrutteessa käytetty vaniljatuorejuusto taittaa mukavasti sitruunaisen kuorrutteen kirpeyttä.
SITRUUNA-VANILJALEIVOS n. 30 kpl
5 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Yhdistä kuivat aineet.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää jauhoseos ja sekoita varoen tasaiseksi.
4. Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 200 C, 8 min.
5. Kumoa taikinalevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Kuorrute
1 prk (200g) laktoositonta vaniljatuorejuustoa
1 prk (200g) laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
0,5 sitruunan kuoriraaste ja mehu
1 dl tomusokeria
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi.
2. Levitä jäähtyneen taikinalevyn päälle. Raasta pinnalle sitruunankuorta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!