PÄTKIS-SUKLAAKAKKU


Tämän kakun valmistamiseen et tarvitse sähkövatkainta. Kakkutaikina valmistuu helposti yhdessä kattilassa. Pätkis-suklaan voit korvata millä tahansa suklaalempimaullasi.

PÄTKIS-SUKLAAKAKKU

Taikina

175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
5 kpl Pätkis-suklaapatukkaa

Kuorrutus

1 prk mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

1. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä.
2. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja maito. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää 2-3 erässä keskenään sekoitetut vehnäjauhot, kaakaojauho ja leivinjauho.
4. Kääntele taikinaa paloiteltu suklaa.
5. Kaada taikina leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.
6. Paista 175 C 40-50 min, vuoan koosta ja muodosta riippuen.
7. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
8. Sekoita keskenään mascarponejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele esim. Pätkis-suklaapaloilla.

Kommentit