Tämä gluteeniton juusto-tomaattipiiras sopii monenlaiseen tilaisuuteen tarjottavaksi. Ruokaisamman piiraasta saa, kun lisää täytteeseen esim. tonnikalaa.
JUUSTO-TOMAATTIPIIRAS
Pohja
100 g laktoositonta voita tai margariinia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl Mozzarella-juustoraastetta
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
Täyte
3 rkl vihreää pestoa
150 g Mozzarella-juustoraastetta
12-15 kpl minitomaatteja (pun. ja kelt.)
1 tl jauhettua mustapippuria
Päälle
Tuoretta basilikaa
1. Nypi jauhot, juustoraaste, suola, leivinjauhe ja voi sekaisin murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
3. Painele taikina jauhotetuin sormin piirasvuoan (28 cm) pohjalle ja reunoille
4. Esikypsennä pohjaa 200 C 10 min.
5. Sivele pesto piirakkapohjalle, lisää puolet juustoraasteesta ja puolitetut tomaatit. Lisää loppu juustoraaste tomaattien päälle. Ripottele päälle mustapippurijauhetta.
6. Kypsennä vielä 15-20 min.
7. Koristele basilikanlehdillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!