VALKOSUKLAA-RAPARPERIKÄÄRETORTTU


Nyt alkaa olla raparpereiden aika! Raparperin kirpeys ja valkosuklaan makeus muodostavat superherkullisen yhdistelmän. Raparperin määrää taikinassa voi vaihdella mutta käytä kuitenkin maksimissaan 5 dl, ettei taikinan kuohkeus kärsi. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa herkun piirakan muotoon.

VALKOSUKLAA-RAPARPERIKÄÄRETORTTU

Kääretorttu

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl raparperia pilkottuna

Täyte

2 dl laktoositonta kuohukermaa
1 rkl sokeria
50 g gluteenitonta valkosuklaata (esim. Panda) raastettuna

1. Kuori ja pilko raparperi pieniksi paloiksi.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe perunajauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan.
3. Sekoita jauhot taikinan joukkoon nostellen, jotta taikinan kuohkeus säilyy. Sekoita joukkoon raparperpalat.
4. Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 C 8-10 min.
5. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irroita leivinpaperi mutta jätä se vielä levyn päälle, jottei levy kuivahda.
6. Raasta valkosuklaa.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon valkosuklaaraaste ja sokeri.
8. Levitä täyte kääretorttulevyn päälle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
9. Nosta kääretorttu tekeytymään jääkaappiin 2-3 h.

Kommentit

  1. Ehtivätkö raparperit pehmentyä tuossa ajassa? Vai jäävätkö kovaksi? Ihanan näköinen kääris.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pahoillani, että vastaan vasta nyt. Kommentit ovat jääneet jonnekin netin syövereihin. Vastauksena kysymykseesi: raparperit ehtivät kyllä pehmentyä, kun pilkkoo raparperit pieniksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!