NACHOVUOKA


Nachovuoka valmistuu nopeasti ja superhelposti. Se sopii hyvin vaikka juhlistamaan viikonlopun alkamista. Jauhelihan voi korvata kanasuikaleilla, Härkiksellä tai kasvissuikaleilla.

NACHOVUOKA

400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl tomaattipyrettä
1 dl paseerattua tomaattia
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

Juustokastike

2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa
1,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa

200g maissilastuja

1 dl juustoraastetta kuorrutukseen

1. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla, lisää joukkoon jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi.
2. Lisää joukkoon tomaattipyre, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna hautua juustokastikkeen teon ajan.
3. Kuumenna maito kattilassa, lisää joukkoon juustoraaste. Sekoita kokoajan, kunnes juusto sulaa. Lisää suola.
4. Levitä vuoan pohjalle puolet maissilastuista. Levitä jauhelihaseos maissilastujen päälle. Lisää puolet juustokastikkeesta jauhelihaseoksen päälle.
5. Levitä loput maissilastuista vuokaan. Lisää loppujuustokastike maissilastujen päälle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
6. Gratinoi 225C uunin yläosassa 10-15 min, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.

Ripottele pinnalle esim. marinoitua punasipulia ja pilkottua tomaattia!

Kommentit