MUSTIKKAINEN SITRUUNAJUUSTOKAKKU


Tämä juustokakku valmistetaan uunissa. Siihen ei kuulu erikseen pohjaa vaan kakku koostuu erillisistä kerroksista. Tarjosin tätä kakkua tänään työkavereille ja hyvin näytti maistuvan. Tosin yksi työkavereista toivoi, että mustikoita olisi voinut ollut enemmän.

Aloittaessani leipomisen, huomasin ettei minulla ollut tarpeeksi voita. Muokkasin ohjetta sen verran, että korvasin puolet taikinaan tarvittavasta voista öljyllä.

MUSTIKKAINEN SITRUUNAJUUSTOKAKKU

Kakkutaikina

75 g voita
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
0,5 dl laktoositonta maitoa
1 dl mustikoita + 0,5 dl pinnalle

Tuorejuustoseos

200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
1 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
1 dl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna

1. Yhdistä kuivat aineet, raasta pestystä sitruunasta kuori ja purista mehu.
2. Vaahdota sokeri, voi ja öljy.
3. Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää taikinaan mehu ja kuoriraaste sekä maito vuorotellen jauhoseoksen kanssa.
5. Sekoita taikinaan mustikat. Vältä turhaan sekoittamista, ettei taikina sitkisty, eivätkä mustikat värjää taikinaa.
6. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliiin. Voitele reunat.
7. Lusikoi puolet kakkutaikinasta vuokaan, kaada päälle puolet tuorejuustoseoksesta. Lusikoi loput kakkutaikinasta vuokaan ja kaada päällimmäiseksi loput tuorejuustoseoksesta. Ripottele pinnalle 0,5 dl mustikoita.
8. Paista 175 C, uunin alatasolla. 50-60 min.
9. Anna kakun jäähtyä, ennenkuin irroitat vuoasta.

Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa!

Kommentit