MANSIKKARAHKAKAKKU


Tämä helppotekoinen ohje löytyi mansikkarahkapurkin (Valio) kyljestä. Todella raikkaan makuinen kakku. Sopii erittäin hyvin tarjottavaksi juhlapöytään. Pohjassa voi käyttää myös gluteenittomia keksejä, esim. Digestive-keksejä.

MANSKIKKARAHKAKAKKU

Pohja

1 pkt (175g) Domino-keksejä
50 g voita

Täyte

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk mansikkarahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Hienonna keksit, lisää voisula. Taputtele seos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (18 cm)
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita rahkan sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne kiehuvan kuumaan veteen (3 rkl). Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
5. Lisää kermavaahto seokseen varovasti sekoittaen.
6. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
7. Anna kakun hyytyä väh. 4h tai yön yli.

Koristele haluamallasi tavalla!

Kommentit