Juhlista äitienpäivää lakukakulla. Tämä lakukakku valmistuu todella nopeasti kääretorttupohjasta. Täytteessä ja torttupohjassa maistuu mukavasti lakritsi.
Hyvää äitienpäivää!
ÄITIENPÄIVÄKAKKU
Kääretorttupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl lakritsijauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
3. Paista pohjaa uunin keskitasolla 225 C n. 7 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille
Täyte:
2 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250g) laktoositonta mascarpone-juustoa
2 rkl lakritsijauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
Ripaus suolaa
1. Vaahdota vaniljakastike. Lisää notkistettu mascarpone. Lisää lakritsijauhe, kaakaojauhe, tomusokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
2. Levitä täyte puolitetun kääretorttulevyn päälle. Aseta toinen kääretorttulevynpuolikas täytteen päälle.
Kuorrutus
1 prk (200g) laktoositonta vaniljatuorejuustoa
0,5 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1. Sekoita keskenään. Levitä kakun päälle.
Koristele kakku esim. mansikoilla, sitruunalakupaloilla ja pakastekuivatulla mansikkarouheella
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!