SITRUUNAMOUSSE


Ihanan pehmeä ja samalla kirpeä jälkiruokaherkku, joka sulaa suussa. Tämän ohjeen löysin Glorian ruoka&viini -lehdestä. Kokeilin reseptiä ensimmäistä kertaa mutta takuuvarmasti tätä tulen tekemään muulloinkin. Sitruunamousse on erinomainen tarjottava pääsiäisen herkutteluhetkiin!

SITRUUNAMOUSSE 3:lle

2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
Ripaus suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
1 dl laktoositonta kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

1. Mittaa kattilaan 1 kokonainen muna ja 1 keltuainen. Laita yhden munana valkuainen hetkeksi sivuun.
2. Lisää sokeri, suola, pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu.
3. Keitä seosta koko ajan sekoitellen keskilämmöllä n. 10 min tai kunnes se paksuuntuu kiisselimäiseksi.
4. Laita seos jääkaappiin viilenemään.
5. Vatkaa valkuainen vaahdoksi.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja mausta vaniljasokerilla.
7. Sekoita molemmat vaahdot varovasti sekoittaen kylmään sitruunakiisseliin.
8. Annostele tarjoilumaljoihin tai tarjoa isosta kulhosta.

Koristele esim. valkosuklaarouheella ja pääsiäisrakeilla!

Kommentit