PERUNAVUOKA JA MUSTAPAPUKASTIKE



Sopuisan liiton muodostava mustapapu ja peruna - makoisaa kasvisruokaa. Mustapapukastike valmistuu samalla kun perunaviipaleet kypsyvät uunissa. Mustapapu kastike on herkullista tarjottavaa myös riisin, pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

PERUNAVUOKA JA MUSTAPAPUKASTIKE 4:lle

Perunavuoka

8-10 keskikokoista perunaa
Oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
2. Ladon perunat uunivuokaan. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja lisää mausteet.
3. Paista 200 C, 20-30 min. Paista perunoita lopuksi grillivastuksen alla n. 5 min tai kunnes perunat ovat saaneet kunnolla väriä.

Mustapapukastike

1 punasipuli
1 tlk (380g) mustapapuja, esim. Pirkka
1 tlk (390g) yrttimaustettua tomaattimurskaa, esim. Pirkka
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
0,5 tl suolaa
Ripaus sokeria
Ripaus mustapippurirouhetta
Säilykepersikkaa

1. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulipaloja öljyssä. Lisää joukkoon mustapavut ja tomaattimurska.
2. Lisää joukkoon valkosipulimurska, aurinkokuivattu tomaatti ja mausteet. Keitä n. 10 min.
3. Kaada valmis kastike paistettujen perunaviipaleiden päälle.
4. Ripottele pinnalle säilykepersikan paloja.


Kommentit