PASHA



Pasha-reseptejä löytyy monenlaisia, on kevyitä ja ei niin kevyitä versioita. Monelle pääsiäinen ei ole pääsiäinen ilman pääsiäisruuan kruunaavaa pashaa. Tämän pashan ohje on alunperin K-ryhmän ruokaohjeissa. Maustamisessa voit käyttää omia mielimakujasi, esim. muita kuivattuja hedelmiä tai pähkinärouhetta.

PASHA

1 prk (250g) laktoositonta maitorahkaa
2 keltuaista
1,5 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
0,5 dl rusinoita
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl kuivattua aprikoosia
1 dl laktoositonta kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita keskenään rahka, keltuaiset, sokeri ja appelsiinimehu,
2. Hienonna rusinat ja aprikoosit ja lisää ne mantelirouheen kanssa rahkaseokseen.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri. Kääntele kermavaahto hyvin rahkaseoksen joukkoon,
4. Varaa väh. 1x4 kahvisuodatin, siivilä tai pashamuotti.
5. Aseta suodatinpaperi valitsemaasi muottiin. Mitä isompi muotti, sitä useamman suodatinpaperin tarvitset. Kostuta suodatinpaperi vedellä.
6. Lusikoi rahkaseos muottiin, painele tiiviisti ja tasoita pinta. Peitä pinta tuorekelmulla ja nosta muotti jääkaappiin kulhon päälle valumaan yöksi.
7. Kumoa pasha tarjoiluastiaan. Koristele esim. suklaamunilla.

Kommentit