PAAHDETTU PAPRIKA-TOMAATTIKASTIKE



Paprikoiden ja tomaattien paahtaminen syventää kasvisten makua. Paprika-tomaattikastike sopii hyvin tarjottavaksi niin pastan, riisin kuin perunoidenkin kanssa. Paahdetut auringonkukansiemenet tuovat kastikkeeseen mukavan pähkinäisen lisämaun.

PAAHDETTU PAPRIKA-TOMAATTIKASTIKE 4:lle

1 paprika (keltainen tai punainen)
1 pkt (250g) kirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi kuorineen
0,75 dl auringonkukansiemeniä
1-2 dl kiehuvaa vettä
1 tl fariinisokeria
1 tl suolaa
Oliiviöljyä

1. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet. Asettele paprikanpuolikkaat leivinpaperoidulle pellille leikkauspinta alaspäin.
2. Huuhtele ja puolita tomaatit, laita tomaatit samalle pellille paprikoiden kanssa. Lisää pellille myös valkosipulinkynsi kuorineen.
3. Ripottele paprikapuolikkaiden ja tomaattien päälle oliiviöljyä ja 0,5 tl suolaa.
4. Paahda uunissa 200C 30-40 min, kunnes paprika kuplii ja pinnalle tulee mustia pilkkuja.
5. Siirrä paprikat kulhoon tuorekelmun alle 10 min, jolloin kuori irtoaa helpommin.
6. Paahda auringonkukansiemenet pannulla.
7. Laita paahdetut tomaatit, kuorittu paprika, kuorittu valkosipulin kynsi ja paahdetut auringonkukan siemenet, fariinisokeri, 0,5 tl suolaa ja 1 dl vettä tehosekoittimeen ja aja kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa vettä.
8. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa esim. täysjyvänuudeleiden kanssa. Ripottele pinnalle maapähkinöitä ja rusinoita.


Kommentit