MÄMMIPANNACOTTA


Mämmi on pääsiäisherkkujen suomalainen innovaatio, joka maistuu monelle sellaisenaan kerman kanssa nautittuna, mutta siitä valmistuu myös monenlaisia ihania jälkiruokia.

Mämmipannacotta on hauska ja erilainen idea pääsiäisherkutteluun. Tässä mämmipannacotassa pohjana on käytetty aikaisemmin postaamani vaniljaisen pannacotan perusohjetta.

MÄMMIPANNACOTTA 4:lle

2 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kermaa
0,5 dl fariinisokeria
2 rl sokeria
1,5 dl mämmiä
1 dl laktoositonta vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 min.
2. Laita kerma, fariinisokeri ja sokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes sokerit ovat sulaneet.
3. Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan kermaan koko ajan sekoittaen.
4. Sekoita joukkoon vaniljakastike, mämmi ja vaniljasokeri.
5. Kaada seos annosmaljoihin tai isompaan tarjoiluastiaan. Laita jääkaappiin hyytymään väh. 3 h.

Lusikoi päälle vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja ripottele lisäksi keksimuruja ja rouhittua suklaata!

Kommentit